Megalacoolt a Cooltusz - Interjú a Kécskei Krónikában

2015. május 24. 12:56 - Patrik Tóth

Interjú készült velünk a Kécskei Krónika újságban. Témája, hogy 2015 márciusában bejegyezték a Cooltusz – Magyar Fiatalokért Kulturális Egyesületet, amelynek fő célja, hogy kulturális és szabadidős tevékenységeket szervezzen.

11183455_862650673782916_7783758831909742763_n.jpg

Részlet a cikkből:

Melyek voltak az egyesület életre hívásának fő okai? Kik hozták létre?

A Cooltusz-t egy diákokból álló baráti társaság hozta létre. Hiszünk benne, hogy egy olyan közösségformáló erőt alkothatunk, amely alkalmas arra, hogy különböző szórakoztató, sport és kulturális rendezvények keretein belül, lehetőséget biztosítson a fiataloknak a fejlődésre, ismerkedésre, művelődésre és persze elsősorban a szórakozásra. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy felpezsdítjük a fiatalság életét. Többek között bulikkal, rendezvényekkel, koncertekkel, sporteseményekkel. Nem csak saját magunkat szórakoztatjuk, de sok olyan érdekes, jófej, "cool" embert ismerhetünk meg, akikkel egyébként lehet, hogy soha nem találkoztunk volna.

Miért pont cooltusz? Mit jelent számotokra ez a kifejezés?

A hétköznapi életben a kultusz szót sokszor a divat szó jelentésével azonos értelemben használjuk. A szótőből (kult) képzett szó a kultúra, a kultikus például tárgy vagy személy jelzője, és a kultivál (megművel, szeret, örömét leli benne) jelentésű ige. A társadalom többsége által nem vallott hiedelmeket és célokat valló embercsoportot jelent.

Hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez?

Társaságunk nem egy zárt klub. Ha magadénak érzed eszménket, céljainkat, szívesen részt vennél eseményeinken, vagy esetleg segítenél is minket, lépj bátran kapcsolatba velünk - akár a cooltuszinfo@gmail.com email címen is. További elérhetőségeink: cooltusz.blog.hu és a facebook.com/cooltusz oldalak.

Nem akarjuk megváltani a világot, de tehetünk azért, hogy jobb legyen. Vagy legalább jobban érezzük benne magunk.

 

Tovább olvasnád a cikket? Kattints ide a teljes cikk megjelenítéséhez!

komment
süti beállítások módosítása