Közösségi szolgálat

2015. március 30. 19:36 - Patrik Tóth

A közösségi szolgálatról általában

tumblr_na06rsmkct1tubinno1_1280.jpg

A közösségi szolgálat során végzett feladat olyan tevékenységet/tevékenységeket jelent, amely(ek) a helyi közösség javát szolgálják, és amelyek az iskolában vagy az iskola közvetlen környezetében ‒ esetleg néhány kilométeres körzetében ‒, vagy a tanuló lakóhelyén, vagy annak közvetlen környezetében valósulnak meg.

Szabad választás elve: A diákok ‒ a szülőkkel, tanárokkal való egyeztetés alapján ‒ maguk választhatják ki az általuk végzendő tevékenységeket az iskola által megszervezett vagy a maguk által javasolt, az iskola által pedig elfogadott tevékenységek közül.

Anyagi érdektől függetlenség elve: Az iskolai közösségi szolgálat kapcsán a felek (pedagógus, intézmény, fogadó szervezet, magánszemély, diák, szülő) anyagi érdeke a programban nem merülhet fel, a tanulók tevékenysége nem juttathat senkit ilyen jellegű előnyhöz, haszonhoz.

További hivatalos információk ezen az oldalon találhatóak.

Hogyan valósul ez meg nálunk?

tumblr_na06qttq101tubinno1_1280.jpg

A Cooltusz kiemelten fontosnak tartja a közösségi szolgálat szellemiségét, ezen felül a helyi közösségi és kulturális élet fellendítését.

Ennek fényében az alábbi konkrét témakörökre várja a lelkes fiatalok jelentkezését:

  • Kreatív

    Olyan találékony és jó alkotó szellemű fiatalok számára, akik remek képzelőerővel bírnak, akiknek feladatuk a minél egyedibb események, megmozdulások, programok kitalálása.

    Kiknek ajánljuk?
    Azoknak, akik a későbbiekben is szellemi, kreatív, akár művészeti tevékenységet szeretnének folytatni, illetve ilyen témában tanulnának tovább.
  • Rendezvény asszisztens

    Egy konkrét munkaprogramban való aktív segítség, az esemény előkészítésében és megvalósításában történő segítségnyújtás.

    Kiknek ajánljuk?
    Azoknak, akik vendéglátással, logisztikával, rendezvényszervezéssel, egyéb ilyen jellegű tevékenységgel szeretnének a későbbiekben is foglalkozni, vagy ilyenben is kipróbálnák magukat.
  • Program koordinátor

    Tevékenységének célja egy esemény minél gördülékenyebb lebonyolítása, a rendezvény asszisztensek segítése, irányítása.

    Kiknek ajánljuk?
    Azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat vezető beosztásban, akik bírják a feladatokat és a felelősséget, valamint akik szívesen szereznének hasznos gyakorlati tapasztalatokat rendezvényszervezéstől az emberekkel való bánásmódig.
  • Író

    A Cooltuszban számos területen nyílik lehetőség azok számára, akik fejlesztenék írói képességüket, vagy éppen a meglévő tehetségüket mutatnák be. Akár a Cooltusz eseményeinek dokumentálásáról, akár az egyesület médiakommunikációjának segítéséről legyen szó.

    Ezen felül a Cooltusz társkezdeményezése, a Business & Café Magazin is csatlakozott a programhoz, így a legtehetségesebb fiatalok egy olyan internetes magazinnál is lehetőséget kaphatnak, amelyet havonta 100 000 olvasó látogat nemzetközi szinten.

    Kiknek ajánljuk?
    Azoknak, akik meg szeretnék ismerni az írás fortélyait, vagy meglévő képességeiket tovább fejlesztenék. Azoknak, akik média és kommunikáción szeretnének tovább tanulni, illetve íróként, vagy egyéb médiaterületen helyezkednének el szívesen.
  • Média referens

    A média referens tevékenységei közé tartozhat a design munkák elkészítése (csakúgy, mint a szórólapok, plakát, egyéb médiaanyagok), vagy akár a közösségi szolgálat fotódokumentációja. Ezen felül minden olyan médiavilágot érintő tevékenységi kör, ahol kreativitásával, esetlegesen meglévő tapasztalataival a közösségi szolgálatot érintő kommunikációkat, médiamegjelenéseket támogatja.

    Kiknek ajánljuk?
    Azoknak, akik jó kommunikációs készséggel rendelkeznek, akik szívesen vesznek részt sajtófeladatokban, tömegtájékoztatási stratégiák előkészítésében. Azoknak, akik kommunikációt, médiát, marketinget, illetve menedzsmentet szeretnének tanulni a továbbiakban.

bag-and-hands.jpg

Hogyan tovább?

Nincs más dolgod hátra, mint hogy eldöntsd, milyen területen vennél részt. Nincs miért aggódnod, nem tudsz rosszul választani, ha pedig több dolgot kipróbálnál, erre is lehetőséged van!

Te már ismersz minket, mi viszont lehet, hogy még nem ismerünk téged, így szeretnénk, ha az alábbi jelentkezési ívet eljuttatnád hozzánk.

(A jelentkezési ív letöltéséért kattints ide, majd küldd el e-mail címünkre (cooltuszinfo@gmail.com), vagy add át kinyomtatva személyes kapcsolattartónknak.)

Eddig megvagyok, mi jön ezután?

Amint eljut hozzánk a jelentkezési íved, fel fogjuk venni veled a kapcsolatot. Kérjük, adj nekünk 3 munkanapot, ha azonban ezt követően sem érkezik válasz, akkor ismételd meg a jelentkezési lap elküldését, vagy keresd meg kapcsolattartónkat.

Ki ő?

Móricz Zsigmond Gimnázium:

  • Antal Nóra, 12. A

Kérdésed van, valami nem egyértelmű? Fordulj hozzánk bizalommal cooltuszinfo@gmail.com e-mail címen.

A további együttműködés reményében:

A Cooltusz csapata

komment
süti beállítások módosítása